Torty

Z miłości do słodkości

Torty to ciasta na specjalne okazje, symbol obchodzonej uroczystości. Czy można sobie wyobrazić wesele , chrzciny czy komunię bez tortu..?
Ich wygląd ogranicza jedynie nasza wyobraźnia, ponieważ dekoracja jest w pełni uzależniona od fantazji Klienta i cukiernika, natomiast smak.. smak definiuje cukiernię.

Nasze torty mają zapaść w pamięć nie tylko ze względu na ich wygląd lecz także przez ich smak, dlatego nie zaproponujemy Państwu biszkoptu przełożonego śmietaną... Każdy tort to nasz autorski projekt, własna kompozycja ciast i mas, której nie zaoferuje żadna inna cukiernia.

Rozmiary tortów:

Torty okrągłe wykonujemy w rozmiarach od 18 cm do 35 cm średnicy.
Torty kwadratowe lub prostokątne od rozmiaru 22 cm/27 cm do 40 cm/ 30 cm. Minimalna waga tortu to 2-2,5 kg.

Dekoracje:

Dekoracje tortów uzależnione są od Państwa preferencji i ustalane są indywidualnie. Do dekoracji używamy masy cukrowej, kremu maślanego na bezie włoskiej, genaszu z czekolady, czekolady non temp, kwiatów, wydruków na masie cukrowej lub opłatku. Wszystkie ozdoby wykonywane są w naszej cukierni. W celu ustalania wszystkich szczegółów zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub meilowego. Z całą pewnością uda nam się dobrać smak, wielkość i wygląd tortu do Państwa uroczystości.

Nasze ciasta wypiekane są ręcznie dlatego ich finalna wizualizacja może nieznacznie różnić się od prezentowanych zdjęć.


Torty należy zamawiać z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.

Czekoladowo Truskawkowo Waniliowy

Tort czekoladowy składa się z trzech warstw ciasta czekoladowego przełożonego musem truskawkowym oraz budyniowo –maślanym kremem waniliowym. Cena 65 pln/kg

Pralinowy ciemny

Tort pralinowy składa się z dwóch warstw jasnego biszkoptu oraz bezy. Dolną masę stanowi krem budyniowo – maślany z czekoladą, natomiast górną konfitura porzeczkowa z kremem z bitej śmietany, serka mascarpone i białej czekolady. Cena 70 pln/kg

Szwardzwaldzki

Tort szwardzwaldzki składa się z trzech warstw ciasta czekoladowego nasączonego wiśniówką, które przełożone jest kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Cena 60 pln/kg

Orzechowy

Tort orzechowy składa się z dwóch warstw ciasta z mielonych orzechów oraz bezy orzechowej. Standardowo jako pierwszą z mas proponujemy budyniowo – maślaną masę czekoladową, natomiast druga z mas może zostać przez Państwa wybrana spośród: - budyniowo- maślanej masy cytrynowej - maślanej masy z jajek ubijanych na parze o smaku kawowym - maślanej masy z jajek ubijanych na parze o smaku limonkowym Cena 70 pln/kg

Ananasowy

Tort ananasowy składa się z dwóch warstw jasnego biszkoptu oraz jednej, środkowej warstwy biszkoptu kakaowego. Dolną masę stanowi krem maślano – budyniowy z kakao oraz spirytusem, natomiast masę górną ten sam krem lecz z ananasem i cytryną. Cena 65 pln/kg

Pralinowy jasny

Tort pralinowy jasny składa się z dwóch warstw jasnego biszkoptu oraz bezy. Dolną masę stanowi delikatny krem budyniowo – maślany, natomiast górną lemon curd z kremem z bitej śmietany i serka mascarpone Cena 70 pln/kg

Owocowy

Tort owocowy składa się z dwóch warstw ciasta biszkoptowego oraz czekoladowego browni. Ciasto przełożone jest musem z truskawek i bitej śmietany oraz kremem z bitej śmietany, mascarpone i lemon curd, dzięki któremu krem ma orzeźwiający, cytrynowy smak. W kremie znajdują się świeże borówki amerykańskie, a w musie świeże truskawki. Cena 70 pln/kg
[Kliknij w zdjęcie ciasta i dowiedz się więcej]
[Kliknij w zdjęcie ciasta i dowiedz się więcej]
[Kliknij w zdjęcie ciasta i dowiedz się więcej]
[Kliknij w zdjęcie ciasta i dowiedz się więcej]
[Kliknij w zdjęcie ciasta i dowiedz się więcej]
[Kliknij w zdjęcie ciasta i dowiedz się więcej]

Nasza słodka oferta

1

TORTY

2

CIASTA

Sprawdź
3

MONOPORCJE

Sprawdź

Nie czekaj - zamów już dzisiaj!

Najwyższa jakość składników- zawsze świeże i doskonałe!